Monday, June 29, 2009

My first hair cut...

gelagat si kecil...


Huhuhu...d sebab kan Aariz telah selamat menjalan kan majlis cukur jambul...aku pun mengambil berkat tuk meng'gondol' kan kepale Aariz...ye la daripada ape yang telah aku bace, mencukur kepala anak dapat menajam kan akal & minda nye...hopefully ianya mendapat keberkatan...Amin...

Tempat yang d pilih tuk pengorbanan tuh ialah d Kedai Gunting Rambut Acik Sarip Dol...huhuhu...cian Aariz nagis2 sampai nak muntah kene gunting rambut nye...ermmm...sori yek cayang...


Nak d jadik kan cerita, hubby pun dah berniat tuk menggondol kan kepale nye skali pabila selesai je majlis cukur jambul Aariz...huhuhu...ini bermakne dah ade 2 orang budak botak dalam jagaan aku skang ni...(^_^)


So now
ladies & gentleman I present u d new Mirza Aariz...


hencem x kami mama...???

1...2...3...opsss...

video
yeah...yeah...Aariz dah berdikari...(^_^)

Aqiqah & Cukur Jambul...


persediaan...



pengantin & mak, apak pengatin...


27 Jun yang lepas telah tertunai nye niat kami suami isteri tuk mengadakan majlis Aqiqah & Cukur Jambul anak kami Mirza Aariz...kami mengadakan majlis ni kat rumah mama aku d Melaka...Alhamdulillah majlis tuh berjalan dengan lancar & jaye nye...

Walau pun agak terlewat tuk aku ade kan majlis tuh d sebab kan bermacam-macam hal yang x dapat aku elak kan...tapi x pe la, baik buat daripada x de kan...

So ini lah hasil nye, majlis pertama yang aku ade kan tuk anak ku Mirza Aariz...(^_^)



d moment...



makanan yang d jamu...

Thursday, June 25, 2009

Tag: Candid pix...

'Tag'ing from Hajar@mamaSara...
this tag all about upload 3 candid pix...
ermmm...is it ok if I put pix of papa Aariz too...ok kot...
so enjoy...




This picture was taken on Ammar's birthday...I want to calm down Aariz 4 what reason I also dun remember anymore...this picture capture by papa...gud job papa...(^_^)



I love this picture...luckyly I capture this moment...so sweet...(^_^)



When this picture taken Aariz was 3 months old...
'like father like son' da...(^_^)

Done already...

Give this tag 2:
Itafed@ummiSarra...
Noina@ibuNabila...
Jiey@mamaRayyan...
Kak Suealeen@ibuSyafiah...

Wednesday, June 24, 2009

I'm a great learner...

video
usaha tangga kejayaan...(^_^)

Monday, June 22, 2009

Saya budak baru belajar...

video
belajar rajin2 ye nak...


Huhuhu...x de ape yang dapat aku gambar kan tak kala anak ku skang ni tengah memahir kan diri tuk berjalan...he is a great learner...tadi pagi puas sudah die menjelajah satu rumah ku...walaupun jatuh die bangun bagai pejuang...terus kan usaha mu nak...
mama & papa cayang Aariz...muahhh...


Ni aku ade serta kan very little short video yang d ambil oleh papa nye semalam ketika kami d Borders @ Tropicana City...susah sikit nak capture moment ni coz Aariz cam tau2 je bile nak amik video terus x nak tunjuk kan skill nye...tapi klau x die la yang cam lipas kudung yg baru dapat kaki...(^_^)

Happy fathers day...

Last Sunday I have a big date with my old pal...Ita & Sengih...sudah lame x lepak2...last we did it when we were in d university...
so long2 ago...


Back from d past...kami ni rapat gak la...huhuhu...dating same2...buat jahat same2 (dolu2 mase zaman muda mudi)...& sekarang masing2 sudah berumah tangga...Alhamdulillah dengan orang yang same kami bercinta dolu...

Ermmm...dah berape kali nak jumpe tapi ade je hal berlaku yang menyebabkan terbatal nye pertemuaan kami ni...so tuk perjumpaan kali ni kami usaha kan gak tuk ia nye jadik kenyataan...

21 Jun 2009 menjadik tarikh pilihan kami...kebetulan pulak jatuh pada Hari Bapa...so it was a double celebration...tempat yang d pilih tuk meraikan apak2 sekalian ialah d San Francisco Steakhouse @ Tropicana City...what a great moment...
(psttt Ita...hope we will do this oftenly ya)


2 my beloved hubby, Happy Fathers Day hun...thanks 4 being a gud father 2 our son...may hapiness shall be ours...
mama & Aariz love papa very, very, very much...
(^_^)


coolest daddys in d world...& kami dok menyerikan lagi...(^_^)



d menu...

Thursday, June 18, 2009

Zoo here we come...


@ Zoo Melaka...


Last weekend gak on Sunday kami sekeluarga pergi ke Zoo Melaka...kami ni name je orang Melaka tapi x pernah lagik jejak kan kaki d zoo ni...so bila dah ade anak ni kami pun curi la peluang tuk gi zoo...kunun2 nak bawak anak jalan2...tapi sebenar nye mak apak die yang terlebih excited...

Huhuhu...kagum eden tengok keadaan sekeliling zoo tuh...besaq pun besaq...jenuh nak berjalan...ade makan 2 jam lebih, leh kurus cam ni...anak ku Mirza Aariz seronok la kene tolak dalam stroller siap buat bunyik2 lagi...then kami amik keputusan tuk naik truck zoo je coz maleh nak perah tenaga lagi...

Macam2 jenis minatang yang ade...tapi Aariz paling seronok tengok elephant...pulak tuh ade elephant show...pandai2 belaka elephant kat sane...siap joget2...chomel sungguh...

Rase2 dah puas jelajah zoo tuh...dah tengok macam2 jenis minatang...kami semua pun dah keletihan...
ape lagi angkat kaki balik la...(^_^)




seronoknye...

Wednesday, June 17, 2009

Double happiness...


meraikan 2 mempelai...


sahabat lame...


Agenda 4 last weekend adalah tuk attend an old pal wedding...berlangsung pada 13 Jun @ Rasah, Seremban...

Hemmm...seronok dapat berjumpe kawan2 se'universiti' dolu...especially 'Ita-Sengih-Sarra'...lame dah x bersua muke dengan mereka...air mate menjadik tande, rase syukur ku dengan pertemuan ini...Alhamdulillah...

Now days masing2 sudah membawe 'aksesori' sendiri...chomel2 belaka...indah sungguh ciptaan Tuhan...

Well it just a small gathering...harap2 dapat bersua kembali...(^_^)

Awards from ibu Syafiah...







The rules:

Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

I got these awards from Kak Suealeen ibu of amazing Syafiah.
Thank u very much yek...


Pass the award to other blogs that you've newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

Newly discovered ke...? Cam x de je...kawan2 bloger leh gak kan...

so d award goes 2...


Itafed@ummiSarra (ita dah dapat kot...tapi nak bagi gak...)
Noina@ibuNabila...(dah dapat gak...)
Jiey@mamaRayyan...(sudah jugak...)
Hajar@mamaSara...
Intan@mamaImanDaniel...
GeeCarmen...
MissJay...
Dr.Hani@mummyHarraz & Khayra...

Monday, June 8, 2009

Blogger Award Friendship...

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda

Ok settle...

Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda
Award ini telah diberi oleh http://qqinthehouse.blogspot.com/
Hajar@mamaSara...

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya
Currently 2 obsess about my son...
Shoping...
Vacationer...klau ade duit la...
Surf internet...
A collector of shoes...

Luv 2 take a picture...
Luv 2 make-up...
Luv all about cat...
Mudah marah tapi cepat memaaf kan...
Manje...hihihi ngan hubby je yek...

Anda perlu memilih penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda
The Blogger Award Friendship goes to:
Ita@ummiSarra
Jiey@mamaRayyan
MissJay
GeeCarmen
KakSuealeen@ibuSyafiah

Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog saye untuk mendapatkan award anda"
Baikla...

Friday, June 5, 2009

So adorable...


so adorable & lovable...


Huhuhu...bukan nye nak cerite ape sangat pun cume saje je suke2 nak letak kan pix anak ku Mirza Aariz ni mase tengah mandi...
klau tibe je time mandi sure die dah ngitat2...punye la suke...
sejak dari umuq die dalam hari sampai la ni, mandi memang x pernah bunyik pun...syukur Alhamdulillah...klau idak haru biru gak la...

Hemmm...pix ni aku snap pagi tadi...ade la beberape shot yang aku amik...tengok punye tengok ade snap shot yang menarik
so layannnnnn...(^_^)

Wednesday, June 3, 2009

Malam Jalan 5...


grafix artist & wartawan bersuke ria...


sebahagian kecil warga kerja Utusan, Jalan 5, Chan Sow Lin...


Hari Jumaat yang lepas ade dinner anjuran
company aku a.k.a Utusan Melayu...
tapi dinner ni khas tuk staff Jalan 5, Chan Sow Lin saje (HQ)...
outsider was not allowed...leh ke...?so my heroes x ikut la...cian kene tinggal kat rumah...x pe la sekali sekala hubby jage Aariz kan...


Majlis tuh d jaya kan @ Palace of the Golden Horses Hotel...
hemmm...malam tuh aku belum cukup bertuah tuk dapat lucky draw...tapi tetap enjoy...may be tahun2 yang akan datang ade 'ong' kot...who knows...(^_^)

Tuesday, June 2, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest

This morning when I opened Jiey-Mama Ian blog, the thing that caught my attention was the entry about Cutest Baby Photo Contest...so I feel like its might be interesting...before this my maid had told me so many times that my lil' prince must participate in any baby contest...I just smile only...huhuhu...but now I think it was d right time 2 do so...

Hemmm...I just wondering if my lil' one is d cutest but that's up to MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest to decide it...

D theme for this contest is 'Cutest Baby in RED'...I have find several photo of my lil' one but I think, all of it has a very memorable moment 2 me...then I decided 2 put all of it...so enjoy...



I named my lil' prince Mirza Aariz...
D.O.B. 29/07/08

For me & hubby he not just cute but a survivor too...he has a birth-history that due 2 MAS (Meconium Aspiration Syndrome)...now days he living in a healthy life...hopefully it will continue that way...

Why he is d cutest...because he seldom cry...every morning he will wake up with a big smile on his face...

Why he is d cutest...because he is d center of our calm & happiness...

Why he is d cutest...because he very special in his own way...


Wish to get your kids in the contest too...?Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes...

  • Get a photo of your baby in RED (red dress/red shirt/red pant/red hat/red towel/red blanket… no! you can’t paint your baby red…ha..ha..ha)...
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth...
  • Explain why your baby should grab the title 'Cutest Baby in Red'
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry...
  • Leave a comment here with link to your blog post. That’s it! Easy peasy...




Monday, June 1, 2009

Tag about my blog...

Nyatakan usia blog anda
1 years 2 months 11 days...

Terangkan kenapa anda berblogging
Story telling tapi tulisan syok sendiri je...One day my blog will become a history tuk tatapan anak cucu aku...huhuhu...

Nyatakan blog pertama yg anda baca
Ermmm...ontah la dah lupe...

Letakkan entry pertama dlm blog anda
Life is for living...
Where I want to start a story…a little short story but a long journey…about my life…my hope…my loved…& my believes…there was nothing to compare from the truth…this give me a strength to have a good life…

In my early age my father had passed away…& I live with my beloved mother…from her I learned to live & thankful...for all the wrong u make me right…for all the joy u brought to my life…thank u mum…my sister…my brother…my grandma…my frenz (Aida,Yan, Intan, Fit)…& my luvly Aziezul…thank u again for being there with me…no matter how…when…or where…

Hakunamatata…what a wonderful life…it makes me who I am today…I’ll never regret…now I think my life is so perfect but not so… hour by hour…day by day…month by month…year by year…I still learn… learn about life…I’m living for a dream…

Huraikan entry tersebut
Introduction tuk blog MelissAziezul...

Letakkan satu pic yg anda paling suka dlm blog anda

Aku suke sangat coz pix ni sudah jadik blog header aku tuk sekian lame nye...


Harapan anda
Agar aku dapat menulis & menulis & menulis lagi...yeahhh...

Pas tag nie pada sape yg anda nak
Sapo2 je yang bace yek...