Monday, July 27, 2009

No big celebration for u this year hun...


(imbasan setahun yang lalu)
senyuman kesyukuran seorang ibu selepas mengetahui si anak boleh
d bawa balik setelah 10 hari berade d NICU...Alhamdulillah...



Still counting the day…only 2 days to go, Aariz will turn one years old...there so many feeling right now…but for sure me & hubby feel very2 happy for d bless that Allah gave us all this year…

Hemmm...to consider so many things that happen lately...we decide that no big celebration for our lil' prince Mirza Aariz...

It's okay...we will celebrate just among us...it will be a very special nite to us remember 'pahit manis' to be name as a parent...
so see ya in d next birthday bash entry...(^_^)

Thursday, July 16, 2009

Alhamdulillah...


nagis kene amik darah...cian nye anak mak adik ni...


Pagi Senin yang lepas anak buah ku Muhammad Ammar Firdaus telah menjalani bone marrow biopsy tuk menentu kan sama ada ianye acute leukemia (kanser baik) atau chronic leukemia (kanser jahat)...

Setelah menanti sehingga pukul 5 petang, kami sekeluarga telah mendapat keputusan yang d nanti-nanti kan...cume kakak & abang ipar ku saje yang d benar kan tuk masok berjumpe dengan dokotor...kami yang lain menunggu dengan penuh debaran...

Kemudian kami d beritahu, Ammar d sah kan mengidap Acute Lymphoblastic Leukemia (ALL)...& perlu menjalani rawatan selame 2 tahun tuk sembuh...but if acute leukemia, it will need quick treatment to stop d rapid growth of leukemia cells...in many cases, acute leukemia can be cured...some doctors prefer d term 'remission' to 'cure' because there is a chance d cancer could come back...& for that reason my sister want to make Stem Cell Transplant...its donated stem cells that can rebuild your supply of normal blood cells and boost your immune system...before d transplant, radiation or chemotherapy is used to destroy cells in bone marrow and make room for donated cells...bak kata kakak aku, die nak tebang pokok yang x sihat tuh which is d damaged bone marrow cells & replace with d new healthy cells (stem cells)...

Ermmm...nak kene tengok sama ade adik nye Nur Amani Fasihah sesuai ke idak tuk buat Stem Cell Transplant tuh...klau x terpakse la cari penderma yang sesuai...such as his mum or other family relative...

Ok la, tuk buat transplant tuh lain chapter la...la ni kene menjalani rawatan chemotherapy dulu...bile dah mampuih kanser tuh baru la pikir nak buat transplant pulok...

Alhamdulillah...syukur ku ke hadrat mu ya Allah...kerna permudah kan jalan kami & perkenan kan doa-doa hamba mu yang kerdil ini...Amin...

Sunday, July 12, 2009

Papa, Mama look what have I done...all this while...

video
"I have achieved something while papa & mama buzzzy with Abang Ammar...ermmm...I don't mind...I know that, u love both of us..."

Wednesday, July 8, 2009

Air mata ku jatuh berjujuran...


anak yang tidak berdosa...


Di mana kan ku mula...dapat kah kata2 yang indah tuk d abadikan...itu lah bibit2 lagu yang membuat kan hati ku sayu tika ni...

Perkabaran semalam yang aku terima dari mama ku betul2 membuat kan hati ku bagai d carik2...nafas ku bagai kan terhenti seketika...
betul kah ape yang aku dengar ni...!!!


Anak buah ku Muhammad Ammar Firdaus telah d sah kan mengidap leukemia...Ammar baru saje berumur 1 tahun 10 bulan...& tika ni aku masih tertanye-tanye mengapa...kenape...bagaimana kah semua ini berlaku...kami tiada 'history'...!!!

Sungguh kanser jahat...merebak dengan pantas sekali...'ia' nye x kire hendak menyerang sape2 pun...walau pun anak seorang doktor...pada tika & saat ni, kakak ku sekeluarga lah yang paling bersedih...aku hanya lah ibu saudara...berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul nye...

Aku jugak sedih bukan kepalang...mana kan tidak, tika aku & hubby tiada rezeki lagi tuk d beri kan zuriat, Ammar lah tempat kami menompang kasih & sayang...Ammar sudah ku anggap seperti anak ku yang pertama & Aariz adalah anak ku yang ke-2...

Aku pasrah...redha pada mu Ya Allah...klau la takat ini saje Kau pinjam kan anak ini tuk kami sekeluarga, aku terima...tapi klau la anak ini ada harapan tuk menerus kan lagi hidup nye, Kau permudah kan lah segala jalan...

Wahai kawan2 ku...aku perlu kan doa dari mu sekelian...doa kan lah keajiban & kebaikan akan berlaku tuk kami sekeluarga...Amin...

Thursday, July 2, 2009

Tag from QQ...

Apakah perasaan anda sekarang?
Mix feeling...

Saya nak makan?
Durian...leh ke...???

Saya tak suka?
Orang yang suke bermuke-muke...

Impian saya?
Nak mendapat kebahagian dunia & akhirat...

Haiwan yang saya tak suka?
Tikus...

Saya harapkan?
X payah keje & dapat banyak $$$...hihihi...

Jika boleh putarkan masa?
I have a wonderful life…it makes me who I am today…I’ll never regret…

Saya pada 10 tahun akan datang?
Isteri & ibu yang penyayang...hopefully...

Handphone saya adalah sebuah?
Perhubungan...

Saya pernah bercinta sebanyak?
2 kali...(psssttt...u know right, hubby...!!!...huhuhu...)

Kawan-kawan saya?
Friends till d end...

Pernah dikhianati?
So far so gud...

Apa yang hendak anda lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
Ontah la...biaq kan la depa...

Senaraikan orang untuk di tag?
Sapo2 je la yang nak buek yo...

To be plagued with anxieties...


maaf kan mama sayang...


Risau hati ku x terkate...gundah gulana jadik nye...mana kan tidak, pagi tadi Aariz pertama kali nye jatuh & paling teruk sekali ia nye telah meninggal kan kesan di sebelah kiri dahi nye...apa lagi meraung la die cam kene pukul...cian anak mama...

Yang paling aku kesal kan, semase jatuh tuh Aariz d bawah pengawasan aku...cuai sungguh...si kecil pulak baru dapat kaki &
x mau d pegang...kalu d pegang menjerit kemarahan...
uhhh...bagaimana tuh...???


Sedih sangat...hopefully x da la muntah or demam...

sungguh aku dihantui oleh kebimbangan...

Wednesday, July 1, 2009

Transformers: Revenge of the Fallen...

d ticket...



Transformers: Revenge of the Fallen...


Ahad lepas aku & hubby mengambil keputusan tuk merehat kan diri dengan menonton Transformers: Revenge of The Fallen...huhuhu...terkenang zaman bercinta dolu2...

Movie nye memang terbaik la...best of d century...yeahhh...



this is followed by a scene in which Optimus, on his death bed...